Denne ene fejl begår rigtig mange under CV-skrivningen

Den åbenlyse

Der er mere end én fejl vi, i JS Jobsparring, ofte opdager, når vi gennemgår CV’er. Dog er der en fejl der åbenlyst skinner igennem en stor procentdel af gangene. Den fejl det drejer sig om er, at mange benytter CV’et som en slavisk tidslinje for deres skolegang og erhvervserfaring uden forudgående resultat af samme. 

Skolen, arbejdet og erfaringen er ligegyldig når..

a2 + b2 = c2

Hvis a2 svarer til erfaringen/skolens navn og b2 svarer til resultaterne, målene og succesoplevelser, skal de to være beskrevet for, at det går op i c2. 

Med andre ord, så er det altså utrolig vigtigt, at du får beskrevet hvorfor du har valgt, at inddrage netop den skole og den erfaring til dit CV. Hvad har det af relevans, for det job du søger? Du skal kun plukke de mest relevante skoler, erfaringer og kurser ud, og herfra gøre rede for hvorfor du har valgt netop dem. 

Når ikke der er beskrevet hvilke successer, du har gjort dig under din erfaring. Har du eksempelvis skabt noget banebrydende for det pågældende sted, er CV’et din chance for, at uddybe dette. 

Punktform eller korte sætninger

Alt efter hvordan du føler, det virker bedst for dig, kan du vælge mellem, at skrive dine resultater i punktform eller i små, præcise sætninger. Der er ikke noget, der er bedre end noget andet, men det er vigtigt, at du holder den røde tråd og formår at gøre sætninger korte og præcise. 

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Forfatter: Thomas Winter
Direktør hos JS Jobsparring

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.