Her SKAL du søge job!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Skrevet af redaktionen
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Søger du job? Vidste du at hver anden ledige stilling ikke bliver slået op? Der er derfor god grund til, at gå på eventyr i dine muligheder. I det private erhverv, er der utrolig mange ledige stillinger, at hente. Det handler om at åbne øjnene og se de muligheder, der er lige for øjnene af dig.

Hvis hvert andet ledige job ikke bliver slået op, er der ligepludselig utrolig mange ledige jobs, at finde. Det private marked har tit og ofte allerede et kendskab til en potentiel kandidat, men det er slet ikke ensbetydende med, at det er den rette. De har jo ikke mødt dig endnu. Hvis blot din ansøgning, dit CV og din motivation er i orden, er der stor chance for, at du kommer i job snarest, med den viden du er ved, at få kendskab til. 

Rigtig, rigtig mange har fået deres job gennem netværk, tilfældigheder og rent held

Man kan naturligvis ikke forudse hvilken dag, man lige går ind på en café og finder en potentiel arbejdsgiver. Dog er der en masse, at hente i dit netværk. Det er en rigtig god ide, at spørge rundt i netværket, når du er jobsøgende. Start med at redegøre for hvad det er du gerne vil lave og find så ud af hvem du tænker, der kunne kende nogen som kender nogen. Det er jo bare fedt hvis der pludselig dukker en mulighed op og du passer ind – både for dig og for arbejdsgiveren. Ydermere kan du med fordel bruge de sociale medier – helt uden at skamme dig. Der bliver også slået halv-officielle opslag op, som tilbyder stillinger. Ligeledes kan en arbejdsgiver have lavet en statusopdatering for, at finde den rette kandidat, og her kan du jo fint lige tilsende et CV/ansøgning og vise din interesse.

Job igennem uopfordrede ansøgninger

Èn ting der er stærkt undervurderet er uopfordrede ansøgninger. Det kan godt være arbejdspladsen ikke har et jobopslag ude, men hvem ved om der er en, der lige om lidt tager på barsel, en de har været træt af i en periode eller blot en arbejdsplads du bare matcher med? Det gør ingen – og derfor kan du med stor fordel søge uopfordret. En anden fordel ved, at søge uopfordret er at der er færre om buddet. Du står ikke op imod hundredevis af andre ansøgere, og du har derfor en fordel. 

Hvad siger målingerne?

Ud fra flere undersøgelser vi har lavet, har vi erfaret at de fleste får job igennem deres netværk. Det kan sagtens være du ikke tror, at du har en i dit netværk, men det kan meget muligt være, at de har en. Har du eksempelvis 10 potentielle personer i dit netværk som hver  især kender minimum 2, så har du allerede en flade på 30 mennesker, i stedet for 10. Det kan med andre ord betale sig, at give netværket en chance. Brug en eftermiddag på en spørgerunde, det tager ingen tid og det øger dine chancer markant. 

Brug dine sociale medier til jobsøgningen

En ting du med fordel kan få styr på med henblik på jobsøgningen, er dine sociale medier. Dine sociale medier er din indgangsvinkel til, at komme i en mindre formel samtale med potentielle arbejdsgivere. Find eksempelvis ud af noget chefen fra din drømmestilling interesserer sig for, og byd herefter ind med noget hertil. På den måde starter du en samtale op, uden at gå for aggressivt til værks. Der er og flere og flere arbejdsgivere der slår stillingsopslag op i diverse jobsøgningsgrupper, statusopdateringer mv., så hold godt øje. Du kan med fordel melde dig ind i diverse jobsøgningsgrupper og øge din chance for, at finde drømmestillingen. 

BLIV SOCIAL MED OS ♡

✎.. ELLER DEL DIN MENING

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.