Kom i job: Derfor skal du afleverer ansøgningen personligt

Giv dem ansigt på afsenderen

Det er vigtigt, at gøre sig bekendt med modtageren. Når du møder op personligt giver du modtageren chancen for, at sætte ansigt på. Under en rekruttering, bruger modtageren utrolig kort tid på, at sortere ud. Medmindre din ansøgning sidder lige i skabet, så kan du med fordel give dig selv et lille forspring. Modtageren vil automatisk bruge lidt længere tid, når nu du har gjort dig den anstrengelse, at dukke op. 

Giv et godt førstehåndsindtryk

Det er vigtigt, at du afgiver et godt førstehåndsindtryk. Klæd dig anstændigt på, smør et smil på og kom med en høflig tilgang. Førstehåndsindtryk er alt – og det gælder også i denne sammenhæng. Er du heldig, at chefen er der, når du afleverer den, kan det endda være, at han giver dig chancen for, at fortælle lidt om dig selv. Alt handler om, at gøre sig genkendelig og uforglemmelig. Sørg for, at give en entre, modtageren ikke glemmer. Med det, skal du ikke gå ind i klovnekostume og gøgle, men sæt dit præg. 

Jobansøgningen får mere hold

Når din jobansøgning får mere hold i form af et personlig fremmøde, vil modtageren automatisk være lidt mindre kritisk i din udvælgelse. Det handler om, at gribe de chancer man får, og tit og ofte er der mange om buddet. 

Øv din elevatortale

Skulle du være heldig, at støde på chefen eller en anden vigtig fagperson, skal du være klar med den gode elevatortale. En elevatortale er en kort præsentation på 30-60 sekunder hvor du kort, relevant og kontant skal fortælle hvem du er, hvad du laver og hvad du kan. Det er ikke sikkert, at der lige er lagt i kortene, at du skal præsentere dig selv, men virker det okay ud fra situationen, er det en god ide, at gøre. 

Videoansøgning kan virke grænseoverskridende

En ny ting, der er kommet utrolig hurtigt frem, er videoansøgninger. En videoansøgning er en mundtlig jobansøgning, lavet i en kort videooptagelse. Det gode ved en videoansøgning er, at du i den grad viser mere af dig selv. Du fortæller jo flydende om dig selv, foran et kamera. Alt efter hvilken branche du søger i, er der rigtig mange der værdsætter videoer, fremfor ansøgninger, da det er langt mere personligt og levende. 

Flere og flere virksomheder kræver begge dele

Mange virksomheder har diverse programmer til helt automatisk, at sortere dårlige ansøgninger fra. Rekrutteringer kan tit og ofte tage lang tid, og det er netop grunden til, at mange benytter sig af dette. Ydermere bruger flere og flere virksomheder videoansøgninger, som en central del af ansøgningen. Er det eksempelvis et stillingsopslag fra deres egen hjemmeside, giver de dig mulighed for, at vedhæfte cv og ansøgning, men også en kortvideo af dig. Du kan derfor med fordel allerede tænke på, at blive bedre foran kameraet. 

I dag bliver jobsøgningsforløbet tit en svær tid. Dels fordi, at kandidaterne bliver bedre, men lige så meget fordi, at teknikken kan sortere utrolig meget, i stedet for mennesker. Det er derfor ultravigtigt, at have en utrolig stærk ansøgning, hvis man vil igennem nåleøjet. Hos JS Jobsparring har vi i flere år beskæftiget os med, at undersøge og studere jobsøgning. Vi taler af erfaring når vi siger, at jobsøgning er af en svær størrelse. Skal du have hjælp til, at komme igennem nåleøjet, så er vi lige her. 

BLIV DUS MED JOBSØGNING. LAD OS HJÆLPE DIG I JOB.

BLIV SOCIAL MED OS ♡

✎.. ELLER DEL DIN MENING

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *