Offentlig vs. privat sektor til hjælp mod arbejdsløshed?

Interview med offentlig rådgiver fra Slagelse Kommune

Under et interview med en offentlig ansat i Slagelse Kommune, har vi drøftet den offentlige hjælp vs. den private. En person, vi kalder Anne i henhold til beskyttelse af personen, har udtalt sig i denne sag.

Anne fortæller hvordan kommunen gang på gang ikke afgiver tilstrækkelig hjælp for de ledige og arbejdsløse. Hun fortæller for eksempelvis om hvordan kommunen vil have, at de arbejdsløse skal udfylde lange, uoverskuelige CV’er og for hvilken grund? At blive afvist på baggrund af irrelevante oplysninger. Et CV bør være struktureret, præcist og relevant. 

 

At blive sat i bås som arbejdsløs

De i forvejen udsatte arbejdsløse, møder ikke meget andet en række nedture, under deres ledighed hos kommunen. Dels de mange fordomme, men lige så meget den utilstrækkelige hjælp, der er at hente. Det er ikke nemt, at sidde på kontanthjælp og samtidig bo i Danmark. Det er dyrt og overskuddet er ikke-eksisterende. Det er derfor uhyre vigtigt, at gribe de arbejdsløse, før de kommer ud på et punkt, hvor de ikke kan finde tilbage igen.

arbejdsløshed

Vi skal møde vores medmennesker, også de arbejdsløse!

Vores velfærdsstat afhænger af, at de arbejdende tager en del af læsset, så de syge, de ældre og de svage kan leve et værdigt liv på trods. Forudsætningerne for, at vi kan det er, at så mange som muligt, er på arbejdsmarkedet. Skal dette imødekommes skal vi tage hånd om de, der har mistet troen på sig selv, men som reelt set godt kan varetage et job. 

Alle kan komme ud for en større eller mindre nedtur

Man kan ikke kalde nogen for den typiske “kontanthjælpsmodtager”. Der er både de, som efter lange perioder på en hård arbejdsplads, bliver sygemeldt. Ligeledes er der dem, som gang på gang-

 bliver svigtet af de mennesker, der skulle forestille, at være der og dermed ikke opnår succes i deres jobsøgning. Der er alverdens onde ting i verden, men én ting er sikkert; er økonomien rodet, overskuddet nede og selvtilliden i bund, skal der gøres noget. 

Bliv mødt af ligesindede - mennesker der også har oplevet, at være arbejdsløs

JS Jobsparring er bygget op på et oprigtigt fundament. Mere end én af de ansatte hos os, har før prøvet, at være ledig for arbejdsmarkedet. Det gør dem ikke til mindre mennesker, tværtimod. Det giver os en grundlæggende forståelse for de mennesker vi til hverdag hjælper i job. Vi har forståelsen det kræver for, at møde folk hvor de er, og det er langt fra alle konsulenter, man kan sige dette om. 

Det er svært, at sige hvordan det er, når man ikke har været på den anden side af arbejdsmarkedet. Det forstår vi. Vi forstår dig. Det handler om, at blive mødt og forstået af nogle der reelt set ved hvordan det er. Det værste man kan blive mødt af er sætninger som “jamen, du kan da bare søge et job.” og andre nedværdigende sætninger. Det gør vi ikke. Der kan være alverdens grunde til, at du står uden et job – og det er ikke dét, det handler om. Det handler om, at komme videre derfra. At komme ovenpå igen. 

Du er ikke alene og vi tager kampen op, med dig

Vi er klar til, at tage kampen op mod arbejdsløsheden og give dig muligheden for, at genvinde troen på dig selv. Vi er klar til, at rådgive, vejlede og coache dig hen imod dine drømme og ambitioner. Et værdigt liv er ikke et, hvor du beviser de dømmende mennesker, at de har ret. Det er ét, hvor du modbeviser dem.

Digital uafhængighed

For mange er ledigheden et levende helvede. Det udgør lavt overskud, og derfor er JS 100% digitalt. Du skal ikke møde op til anstrengte møder. Du kan sidde hjemmefra og modtage hjælp – uanset om det er til CV, jobansøgninger, jobsamtalen eller til, at genvinde troen via coaching, så er vi kun et klik væk. Det betyder, at du kan gøre det på farten, derhjemme, ude eller hvor end du fanger noget overskud til det – og derudover kan du altid ringe, hvis du har brug for noget undervejs. 

Vi er klar til, at tage din hånd. Er du klar til, at gribe den?

Er du klar til, at komme videre og få livskvaliteten tilbage, så er vi klar til, at hjælpe dig. Vi kan starte med et uforpligtende intromøde, hvor vi sammen redegøre for, hvordan du kommer bedst videre. Det er kvit og frit. Tør du tage springet?

I bund og grund handler det om, at indse at det ikke handler om dit nuværende standpunkt, men om rejsen derfra. Det handler om, at rykke sig. Der er ikke nogen der er uegnet, hvis blot håbet, motivationen og engagementet er i orden. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.