Hvorfor skal du bruge videoscreening under rekrutteringer?

Flere og flere virksomheder benytter videoscreening

Der er flere gode grunde til, at benytte videoscreening. Flere og flere virksomheder benytter sig af videoscreening. Dels for, at sortere de useriøse fra, men lige så meget for, at få et større indblik i personen bag. Når en arbejdsgiver leder efter nye ansatte, kigger de naturligvis på erfaring og baggrund. Selvom kandidaten har den rette baggrund, betyder det ikke, at kandidaten passer ind, rent personligt. Med en videoscreening får arbejdsgiveren en større chance for, at vurdere personen og vedkommendes udstråling.  

Spar tiden

Tit og ofte er rekrutteringsforløb utrolig langtrukne. Især hvis det er et stillingsopslag, der kræver en form for speciale inden for faget. Der vil muligvis stadig være mange ansøgere, men rigtig mange er ikke potentielle til netop den form for stillingsopslag. Med en videoscreening får man flere grunde til, at kandidaten selv mener de er egnet til jobbet. Det kan være der er en helt speciel grund til, at netop den person passer ind, og det er lettere at få udtrykt på en video, end på et CV/ansøgning. 

Du spilder ikke tiden forgæves

Normalt vil en arbejdsgiver vælge et par stykker ud af de pågældende kandidater, som kommer til en samtale. Det er dog desværre langt fra alle der egentlig er egnet, når de endelig sidder foran arbejdsgiveren. En videoscreening gør det muligt, at få et førstehåndsindtryk uden, at have opsat et forudgående møde.  Det kan godt være en jobsamtale i sig selv ikke tager lang tid, men har man mange der skal til samtale, er det alligevel en masse spildte arbejdstimer, hvis ikke den rigtige kandidat er der. 

Har vedkommende motivationen?

En anden ting, der gør videoscreening utrolig relevant er, at teste kandidaternes motivation. Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste bliver en smule akavet, når de sidder og snakker ind i et kamera. Dog vil den motiverede kandidat bide ydmygelsen i sig, og gøre det alligevel. Det giver også arbejdsgiveren et godt indblik i om personen bag, er villig til, at tage nogle chancer for, at gøre det, der skal til. 

Alt det, der ikke står i CV'et og ansøgningen

Nogle kandidater har på papiret, alt der skal til. Det er bare ikke ensbetydende med, at de har det for lige netop den virksomhed, som de søger hos. Det er derfor en utrolig god idé, at vurdere inden, om det kunne være et match. Arbejdsgiveren skal trods alt kigge på vedkommende 37 timer om ugen, og snakke med dem i ny og næ. Det er også det personlige, der spiller ind. Ydermere kan udstrålingen også have meget, at sige. Alt efter hvilken branche, der søges i, kan der være nogle helt specifikke krav til udstråling og påklædning. 

Det er ikke svært, at se hvis en person, ikke har gjort sig de store anstrengelser – især på en video. Sidder de eksempelvis iført deres hjemmetøj, uglet hår og en lad holdning, er det måske ikke lige det rigtige match. Videoscreening sparer arbejdsgiveren for en masse tid, og i bund og grund er det dét, en rekruttering handler om.  

Hvorfor vi tror på videoscreeninger

JS er bygget op det digitale fundament. Alt hos os foregår digitalt. Det er fordi, at vi har opdaget, set og erfaret, at det er vejen frem til hurtigere handlinger. Er det eksempelvis et outplacement-forløb, så nytter det ikke noget, at vedkommende stadig ikke er kommet i job efter de 3 måneder, som de har deres opsigelsesperiode i. Ligeledes har vi i vores rekrutteringer anskaffet os nogle værktøjer til, at formindske tidslængden. 

Til rekrutteringer bruger vi eksempelvis nogle discs som både arbejdsgiver og kandidat skal svarer på, hvor vi ud fra dem, både kan se hvorvidt det personlige, såvel som det arbejdsmæssige kunne være et potentielt match. Først når vi har fundet 1-3 superdygtige kandidater, sender vi dem ind til en samtale hos arbejdsgiveren. På den måde er vi sikre på ikke, at spilde unødig tid og samtidig øge chancen for 100% tilfredshed i vores udvælgelse. 

Langt billigere rekruttering

En ting er, at vi kan gøre det hurtigere via vores digitale værktøjer, men vi kan også gøre det langt billigere. Grunden til det er, at vi hverken skal sætte tid af til kørsel/transport, mødebooking og alt det andet. Det vil sige, at alt der bliver betalt til, er rekrutteringskernen. Der bliver ikke betalt for eventuelle arbejdstimer til transport og andet, det eneste der bliver betalt for er, at vi finder de rigtige kandidater. 

Skal vi rekruttere de bedste kandidater for din virksomhed?

BLIV SOCIAL MED OS ♡

✎.. ELLER DEL DIN MENING

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Forfatter: Ursula L. Arentoft Nielsen
Direktør hos JS Jobsparring

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *