Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

Elevatortale

Hvad er det - og hvorfor er det så vigtigt?

En elevatortale strækker sig ud over meget kort tid, men tiden er altafgørende. Når du at fange interesse, og formår du at præsentere dig selv? Det tager 10 sekunder at starte samtalen op ved at præsentere dig selv, og derefter skal du hurtigt kunne redegøre for, hvem du er, og hvad du kan.
En elevatortale er ikke ligesom en jobsamtale, hvor I har længere tid til at drøfte emnerne og lære hinanden bedre at kende. En elevatortale skal være konkret og lige ud af posen. Det handler om, at fange interesse og bevare den.

Elevatortale - de afgørende 30-60 sekunder

Forberedelse

Hvis du ikke synes, det er for grænseoverskridende, kan du eventuelt prøve bare at snakke ind i kameraet. På den måde kan du se, hvordan dit kropssprog virker for andre, og hvordan din tone kommer til udtryk. Uanset hvordan du foretrækker at øve dig, er det en fordel at gøre det. 

Virk naturlig: Lad være at med forsøge at imponere ved at tale anderledes, end du normalt gør. Forsøg ikke på at gøre samtalen for formel, men sats hellere på at personen kan mærke din varme person og derfor finder dig tiltalende og interessant.

Brug personlige sætninger: Du behøver naturligvis ikke at stå og lette hele din livshistorie af ved en komplet fremmed, men tal med følelser. Det kunne eksempelvis være “Jeg kan godt lide”, “Jeg føler…” mv.

Hold øjenkontakten og smil: Intet er mere charmerende end en person der virker oprigtig interesseret. Måden det kan komme til udtryk, kan med fordel være med en god øjenkontakt, samt en venlig og glad tilgang. Vær positiv og udadvendt.