Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

Hjælp til CV

Et skræddersyet og ikke mindst professionelt opstillet CV kan gøre underværker i din jobsøgning. Der er stor sandsynlighed for, at det er det allerførste, som din kommende arbejdsgiver kigger på – nogle gange endda det eneste. Erhvervserfaring og uddannelse betyder i mange stillinger meget, og derfor er et CV ofte det, en arbejdsgiver baserer sin umiddelbare ja/nej holdning på.  Et CV kan udfoldes på rigtig mange måder, og vi har her samlet det bedste af vores hjælp til CV. Det er et udpluk af nogle relevante ting du med fordel kan forholde dig til, når du skal forfatte dit næste CV.

Hjælp til CV - JS Jobsparring

Dette kan hjælpe dit cv:

Hvorfor i det hele taget have et CV?

Det er her, du præsenterer varen: Dig selv.
Dit CV er
en retrospektiv fortælling omkring dig, hvad du har beskæftiget dig med på arbejdsmarked og hvilke kompetencer, du har opnået indenfor din faglighed. Det beskriver helt generelt, hvad du har med i bagagen. Dog skal man altid være opmærksom på, et professionelt CV kun skal inkludere, hvad der er relevant for den enkelte stilling. En arbejdsgiver har ingen interesse i, hvad dit studiejob gik ud på, hvis det var en helt anden branche uden relevans for denne stilling, du er i gang med at søge. Netop derfor er det vigtigt, at dit CV er skræddersyet til den pågældende stilling, branche, område mm. som du søger.

Start med et brutto CV

Hvordan kommer du i gang med at få skrevet et CV? Det kan være en god idé at starte med et brutto CV. Her skriver du altid det ned, du har uddannet dig til og arbejdet indenfor. Det er simpelthen bare en bruttoliste over din fortid. Hermed menes:

Erhvervserfaring

Datoer på hvornår du har arbejdet i hvilke virksomheder i hvilken stillinger. Uddyb herunder hvilke arbejdsopgaver der har været i primær fokus under din ansættelse

Uddannelse/kurser

Navn på dine uddannelse(r), årstal/datoer fra hvornår til hvornår. Gerne uddyb med evt. projekt/eksamens emner og evt. karakter også

Frivilligt arbejde/tillidshverv

Hvis du har varetaget frivilligt arbejde, besiddet tillidshverv eller lignende

Udlandsophold

Eventuelle udlandsophold i forbindelse med studie, arbejde eller lignende

Personlige oplysninger

Sprog, IT-kompetencer, personlige interesser, kontaktinformation

Opbygning af CV

Når du har fået skrevet dit brutto CV, har du altid en base at skrive ud fra. Herfra skal du for hver stilling pille det irrelevante fra. Ved hjælp af stillingsopslaget skal du finde ind til kernen for, hvad er vigtigt i den pågældende stilling. Hvilke kompetencer og erfaringer skal skrives frem? Hvilke skal undlades?

Der er forskellige måder at bygge dit CV op på, men de fleste vælger enten et kronologisk eller kompetenceopdelt CV. Det kronologiske er opbygget kronologisk med de nyeste uddanneler og erfaring øverst. På den måde får arbejdsgiveren/modtageren hurtigt præsenteret det nyeste, du har beskæftiget dig med, hvilket oftest er det mest relevante.

Nogle finder dog det kompetenceopdelte CV, hvor du i stedet for via tidslinje opdeler dine erfaringer i “bunker” ud fra nogle kompetence-temaer. Denne løsning er meget brugt enten for jobsøgere med meget erfaring eller for helt nyuddannede uden erfaring.