HJÆLP TIL JOBANSØGNING

Giv den potentielle arbejdsgiver en bid af dig som person og lad sulten efter mere, føre dig videre. Hvis du udformer en jobansøgning der både er seriøs, fortællende og personlig – så kan du næsten ikke undgå, at give arbejdsgiverens nysgerrighed et lille kick. De fleste arbejdsgivere modtager dusiner af jobansøgninger, når de opsætter et stillingsopslag. Det er derfor vigtigt, at du får skrevet din i et levende og fortællende sprog, så du undgå, at ende i bunken med de resterende. 

jobansøgning

JOBANSØGNING

Det der med, at have en gammel jobansøgning liggende og rette lidt hist og her, går ikke. Enhver arbejdsplads er forskellig og din ansøgning skal tilrettelægges derefter, hvis du vil være den, der løber med jobbet. Hos JS har vi specialiseret os i skræddersyede ansøgninger, der tilpasses stillingsopslaget, samt et baggrundstjek af virksomheden. Det er altid godt, at skrive i et sprog, der er tilpasses den arbejdsplads, du søger hos. 

Når du skal til, at skrive en jobansøgning, skal du gøre dig selv denne tjeneste: LÆS JOBOPSLAGET GRUNDIGT IGENNEM! Det er utrolig vigtigt, at du får repræsenteret dig selv på en god og professionel måde. Du kan derfor starte med, at lave et par linjer (max 5) hvor du skriver en kort sammenhængende tekst om dig. 

Læs, match, skriv ned…

Når du læser jobopslaget igennem, skal du kigge på punkterne der omhandler, hvad de forventer, at du kan og skriv punkterne ned på et stykke papir. Dernæst kan du begynde, at respondere på deres ønsker ved, at forklare i et fortællende sprog, hvordan du matcher de kompetencer de søger. Det kan gøres indirekte og direkte – hvad der er mest velset, kan varierer meget.

Eksempel:
– Se muligheder frem for begrænsninger. 
– Fungerer godt under pres. 

En ansøgning skal i meget sjældne tilfælde være for lang. Er den for lang, vil arbejdsgiveren se det som om, at du ikke kan begrænse dig.

Derfor skal du sørge for, at sortere ud i information/oplysninger og udvælge efter relevans. Hvad er det mest relevante, du kan tilbyde arbejdsgiveren, i forhold til det pågældende stillingsopslag? Stil dig selv nogle spørgsmål, besvar dem og integrér dem i din ansøgning.

6 gode råd til en god jobansøgning

Vigtigst af alt: Tro på dig selv!

Skal vi udarbejde en professionel ansøgning, der matcher dit drømmejob?

BLIV SOCIAL MED OS

✎.. ELLER DEL DIN MENING