Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

CV fejl - den næsten alle begår under CV-skrivningen

Den åbentlyse CV fejl

Der er mere end én CV fejl vi, i JS Jobsparring ofte opdager, når vi gennemgår CV’er. Dog er der en fejl der åbenlyst skinner igennem en stor procentdel af gangene. Den fejl det drejer sig om er, at mange benytter CV’et som en slavisk tidslinje. Det vil sige for deres skolegang og erhvervserfaring uden forudgående resultat af samme. Det er en fejl, vi godt forstår. Der findes rigtig mange skabeloner og gode råd til at skrive et CV derude. Nogle lyder endda på, der ikke må være huller i tidslinjen på et CV, og så er det, man fylder alt på ukritisk. Men…

Skolen, arbejdet og erfaringen er ligegyldig når..

a2 + b2 = c2

a2 svarer til erfaringen/skolens navn og b2 svarer til resultaterne, målene og succesoplevelser. Så skal de to være beskrevet for, at det går op i c2. 

Med andre ord, så er det altså utrolig vigtigt, at du får beskrevet hvorfor du har valgt, at inddrage netop den skole og den erfaring til dit CV.  Det er den største CV fejl, når du glemmer relevansen. Hvad har det af relevans, for det job du søger? Du skal kun plukke de mest relevante skoler, erfaringer og kurser ud, og herfra gøre rede for hvorfor du har valgt netop dem. Hvis en arbejdsgiver skal læse en masse irrelevante uddannelser og erfaringer uden egentlig at finde ud af, hvorfor du skulle være den rette medarbejder, så lægges dit CV hurtigt i nej-bunken. Begå derfor ikke den CV fejl.

Når ikke der er beskrevet hvilke successer, du har gjort dig under din erfaring. Har du eksempelvis skabt noget banebrydende for det pågældende sted, er CV’et din chance for, at uddybe dette. 

Punktform eller korte sætninger

Alt efter hvordan du føler, det virker bedst for dig, kan du vælge mellem, at skrive dine resultater i punktform eller i små, præcise sætninger. Der er ikke noget, der er bedre end noget andet. Det er dog vigtigt, at du holder den røde tråd og formår at gøre sætninger korte og præcise. 

Kommentér indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *