Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

Jobsøgende: Sådan får du din personlighed til at skinne igennem

Gør dig bemærket til jobsamtalen

Din personlighed er dit våben. Har du en fangende personlighed, kan du gøre rigtig meget. Det betyder ikke, at hvis du ikke har, at du ikke kan – men kan du finde ud af, at vise den frem, har du allerede en charme og en selvsikker figur. Måden du gør dig bemærket på er ikke ved, at være kæphøj – tværtimod. Vær ydmyg og høflig, men samtidig vis, at du er noget værd. Virker du eftertragtet på modtageren, vil du allerede blive mere interessant. En person der går ind til en jobsamtale, uden selv at tro på det, har meget svært ved, at overbevise nogen. Tror du derimod selv på det, er det langt lettere, at få modtageren til, at gøre det samme. 

Vær dig selv og vær stolt af det

Du ER noget. Du har jo som eksempel klaret første huk af jobsøgningen, nemlig den skriftlige del. Du er allerede blevet udvalgt, blandt nogle andre kandidater, så du kan med fordel begynde, at tro på, at du faktisk er noget, allerede nu. 

Personlighed er vigtigt

Faktisk har personligheden meget, at sige i udvælgelsen. Om du har de rigtige uddannelser og erfaringer på papirer, betyder ikke at du vil passe ind i netop den virksomhed, du er kommet til jobsamtale hos. En god idé kan være, at lave et baggrundstjek på dem. Tjek deres Linkedin og andre medier, se hvordan de virker og se om det kan være noget, du kan se dig selv i, også på det personlige. 

Tal i eget sprog

Det er selvfølgelig vigtigt, at gøre sig lidt ekstra anstrengt for, at virke præsentabel – men det er okay det! Det er altid en dårlig idé, at fremstå som noget, man ikke er. Taler du i et unaturligt sprog, vil det kunne mærkes. Det er ikke svært, at mærke når en person, ikke virker som sig selv og det falder sjældent i god jord hos modtageren. 

Øv dig inden

Døjer du med usikkerhed, kan en god ide være, at starte der. Kig dig selv i spejlet hver dag og komplimentér den person du ser. Øv dig i, at sige pæne ting om dig selv foran et spejl og få det til, at virke oprigtigt. Tror du ikke selv på det, gør andre heller ikke – så stå foran spejlet indtil du har overbevist dig selv om, at det du siger, er rigtigt. 

Tro på dig selv

Sidst, men ikke mindst, skal du tro på dig selv. Det er den allervigtigste faktor i dét, at få et job. Du skal vide, at du har potentiale og derefter skal du vise din motivation for jobbet. Du kan ikke alene vise din motivation, hvis ikke du tror på, at du er den rette kandidat. Det vil en arbejdsgiver sjældent risikerer. Så allervigtigst: Du skal tro på det, for derefter at få arbejdsgiveren til, at gøre det samme!

Kommentér indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *