Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

Hvad siger dit kropssprog om dig?

Hvor har du dine hænder, når du bliver nervøs?

Rigtig mange tænker ikke over det, men uden at vide det, sidder vedkommende og piller ved deres hår, deres negle eller andre steder. Det er et meget velkendt “syndrom” for nervøsitet. Det kan dog virke utrolig forstyrrende for vedkommende, der sidder overfor. Har du nogensinde lagt mærke til hvor du har dine hænder, når du er nervøs? Det er vigtigt, at holde dem i ro og lade være, at sidde og pille. Det er svært, men det er vigtigt, at kunne mestre. 

Nervøse træk, du ikke selv opdager

Rigtig mange mennesker står/sidder i et lukket kropssprog, når de er utrygge. Det er vigtigt, at du viser et udadvendt og åbent kropssprog for, at virke imødekommende og selvsikker. Hvis du står med armene over kryds, eller med hænderne foran dig, virker du lille og usikker. Du skal åbne op, og pakke dig ud af din skal. Det giver et langt bedre førstehåndsindtryk, når du viser åbenhed og selvsikkerhed. 

Hav fødderne solidt plantet på jorden

Du kender det, jeg kender det, alle kender det. Nervøsitet kommer man ikke udenom. Dog kan du med fordel gøre dig nogle anstrengelser for, at slappe mere af i kroppen. Inden du skal op til en jobsamtale, eksamen eller andet nervepirrende, så sørg for, at mærke dine fødder. Ja, du læste rigtigt. Mærk dine fødder. Det vil sige, at du skal mærke dig selv, helt ned i fødderne. Hav dine ben plantet på jorden, og lad resten af kroppen følge med. På den måde undgår du, at du sidder uroligt og hopper rundt og det er ultra vigtigt for din præsentation. 

Mærk dit åndedræt

Lige inden du skal ind og undervejs, skal du mærke dit åndedræt. Lær dig selv, at trække vejret roligt, for at hjælpe dig selv til, at holde mosten i ro. Hvis du øver dig i, at trække vejret stille og roligt, vil dine udtalelser automatisk virke mere jordnære og mindre anstrengte. 

Undgå at stresse

Stress gavner intet, ej heller jobsamtalen. Virker du stresset, utilpas og flyvsk, vil modtageren føle det, og det vil ikke ligefrem give pote. Det er vigtigt, at du dagen inden jobsamtalen allerede har fundet tøj, klargjort dine papirer og gjort andet relevant materiale klar. På den måde sikre du, at du ikke står i tøjkrise på dagen og, at printeren ikke pludselig har mere blæk. Når du er forberedt, vil du automatisk blive mindre stresset. 

Ligeledes er det en god idé, at tage lidt før tid hen til mødet. Det kan godt være, at det ikke er sjovt, at stå og vente, men det er heller ikke sjovt, at sidde fast i trafikken og gennemsvede dit tøj, lige inden du skal ind og præstere. 

Øv dig hjemmefra, eller foran en du er tryg ved

Stil dig foran spejlet og øv dig i, at snakke. Det kan muligvis virke utrolig dumt, men du vil glæde dig over det, når du lige er kommet ind i det. Er du rigtig modig, kan du også sætte dig foran et kamera og begynde, at snakke og på den måde se hvordan du selv ser ud, når du har det anstrengt. 

Kommentér indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *