Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

5 tips til den rigtige påklædning til jobsamtalen

1. lav din research på virksomheden

Noget der altid er en god idé, at gøre er at lave research. Når du skal til jobsamtale SKAL du researche. Det kan godt være, at du overordnet godt ved hvad virksomheden beskæftiger sig med, men hvem arbejder i netop denne virksomhed? Det er det, du skal sætte dig ind i. I mange virksomheder er der en hjemmeside med en “team-side”. Med andre ord en side, der viser hvem der arbejder der. Hvis der er det, så prøv og tag et kig på, hvad de har på. Sociale medier er også et genialt redskab for, at se hvordan de ser ud, når de er mere casual

2. er der dresscode?

Nogle virksomheder benytter sig af dresscode. Det betyder ikke, at du skal dukke op i brandmandstøj, hvis du søger job der. Dog er det en god idé, at vise du kan tilpasse dig. Du skal vise virksomheden du passer ind, og at du har lavet research, ved de jo ikke. Kommer du i tøj, der ligner noget virksomheden generelt repræsentere, vil det automatisk give dem en følelse af, at du godt kunne passe ind. 

3. påklædning til mænd

Som mand, kan du med fordel tænke i det klassiske. Det vil sige nogle ensfarvede bukser, og en pæn skjorte (alt efter hvad du søger til). En skjorte og et par pæne bukser går sjældent galt i byen, uanset hvilken stilling du søger og det viser også, at du tager det seriøst. 

Er det en lidt mere formel virksomhed kan du passende tilføje et slips til påklædningen og for Guds skyld en nystrøget skjorte. Et pænt bælte gør heller ikke skade, det ser tværtimod ofte meget professionelt ud. Ydermere foreslås det, at du tager en langærmet på, medmindre det er så varmt, at det bliver svedigt og dermed mindre pænt. 

Med hensyn til sko, kan du med fordel tage nogle af de pænere på. Lad vær, at dukke op i dine klipklapper, eller dine slidte kondisko. Du kan med fordel lige tjekke dagen forinden om de nu står pæne, eller om sidste bytur har gjort dem beskidte, så du kan nå at gøre noget ved det. 

4. påklædning

Som kvinde er der lidt flere faktorer der spiller ind, end som mand. Alt efter hvilken stilling du søger, skal du tilpasse tøjet derefter. Er det en stilling hvor du godt kan tillade dig, at bære en kjole eller nederdel, så tag lige et kig på længden. Find gerne en, du kan sidde i uden, at blive helt fladmast og dermed føler ubehag. Samtidig er det måske ikke lige her, at du skal komme i din lårkorte strandnederdel fra sidste ferie. Tag noget klassisk på, så du fremstår pæn. 

Med henblik på makeup, hår og accessories, behøver du ikke give den hele armen. En naturlig makeup, noget hår der ikke er så stift, at det kan stå i stormvejr og nogle “afslappede” smykker, så er du godt kørende. Det er ikke en fest du skal til, så måske du skulle undlade de helt store øreringe og den helt vilde øjenmakeup.

Negle er en smagssag, men der er ingen grund til, at komme med forskelligfarvet neglelak på hver finger, afkradset neglelak eller alt for vilde farver. Forsøg også her, at holde det afdæmpet og neutralt for, at falde i bedst jord, hos de fleste. 

Unge dame, pas nu på med parfumen. Du behøver ikke, at lugte af en Matas, når du kommer ind. Her handler det igen, igen om at være afdæmpet og ikke alt for voldsom i noget. 

Kvinder kan til gengæld for det meste både mestre brugen af nederdele, kjoler og bukser og se repræsentable ud. Noget du måske kunne undlade er alt for stramme, nedtaljede bukser. Grunden til det er, at det aldrig er rart, at føle man kan se halvdelen af bagsmækken, når du sidder ned. Det gør dig automatisk ubehagelig tilpas og derfor er det allerede dér, en dårlig ide.

5. generel påklædning og udstråling

Der er et par andre faktorer du lige skal være opmærksom på. En af de allervigtigste er, at du smider det tyggegummi ud – og det er nu! Uanset om du sidder og smasker og bobler, eller sidder afdæmpet med det, er det bare et absolut no-go. Endvidere kan du med fordel pakke dine tatoveringer bare en smule væk, og det samme med alle dine logo-trøjer og textiler. Det handler om, at falde i god jord hos de fleste og det gør du nemmest ved, at have en afslappet, klassisk og neutral udstråling. Husk også, at sætte din telefon på lydløs og ryd op i din taske inden du tager afsted, så du nemt kan finde diverse papirer frem.

Altså, det du skal gøre er..

Vær naturlig! Det holder i de fleste sammenhænge. Vær afslappet, virk naturlig og forhold dig neutral. Det er bare langt mere sikkert end, at vove pelsen med en limegrøn croptop. 

Kommentér indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *