Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme
4,6 stjerner på TrustPilot

Udnyt dit netværk

Det at blive opsagt kan ofte være en svær proces for mange mennesker. Ofte kommer en opsigelse uventet,  og i virkeligheden kan det skyldes mange udefrakommende faktorer, som man på ingen måde har haft en mulighed for at påvirke. Ens arbejdsidentitet betyder ofte utrolig meget, da man jo bruger rigtig mange timer på sit arbejde, og derfor kan det være svært lige pludselig at stå uden et job.

Det er netop i denne situation, at man skal bruge sit netværk. Man skal ikke prøve at skjule, at man er ledig ligesom man heller ikke skal være flov over det. I dag rammer ledighed næsten alle på et eller andet tidspunkt, og hvis ens omgangskreds ikke ved, at man er jobsøgende – hvordan skal de så kunne hjælpe dig.

Udnyt dit netværk - JS Jobsparring

Positive tanker

Vend det hele på hovedet og tænk positivt. Tænk på alle dine muligheder. Det er her, udnyt dit netværk bliver vigtigt. Hvis du bruger dit netværk aktivt, vil det virke som en sten, som bliver smidt i en sø. En sten som bliver smidt i en sø, den skaber ringe i vandet. På samme måde – hvis netværket aktiveres, og ringene skabes, kan du lige pludselig have en masse gratis jobsøgning i gang, når du mindst venter det.

Udnyt dit netværk - JS Jobsparring

Del din ledighed med omverdenen

I praksis handler det om at fortælle familie og venner, at man er i gang med at søge job. Ligeledes at man vil gerne i gang hurtigst muligt. Derfor er det vigtigt, at budskabet spredes. Hvis man skal se det hele lidt fra virksomhedens side, er det jo ofte en både dyr og tidskrævende proces at rekruttere en ny medarbejder. Der skal skrives stillingsopslag, besvares spørgsmål, sendes afslag, indkaldes til samtaler samt den videre proces.

Til gengæld betyder det meget, hvis din nabo har fortalt sin nabo, at ham henne i nummer 8 er jobsøgende. Den nabo har måske fortalt det på sit arbejde – så er der jo faktisk flere, som på et eller andet plan har sagt god for dig. Det giver jo et godt grundlag for en jobsamtale.

Vis flaget og udnyt dit netværk

I virkeligheden handler det i bund og grund om at komme ud og vise flaget. Det betyder også, at hvis blot muligheden for et kaffemøde med en relevant person byder sig, så slå til. Det giver dig muligheden for at få præsenteret dig. Husk altid at have eksempelvis et CV, en ansøgning eller et profilkort med. På den måde har folk noget at huske dig med. Det betyder meget, at sætte sit fingeraftryk og give dem mulighed for nemt at få fat i dig igen. Meget jobsøgning handler jo i bund og grund om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Sørg derfor for at udnytte dit netværk og lad det åbne døren for jobsamtaler. Udnyt dit netværk har aldrig været så vigtigt som nu.

Hvis du skulle få brug for noget professionel sparring assistance med hensyn til at skrive en god uopfordret ansøgning eller blot få opdateret dit cv så tag meget gerne fat i JS jobsparring.

Kommentér indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *